Gülüş Tasarımı Nasıl Yapılır?
Gülüş Tasarımı Nasıl Yapılır?

Gülüş Tasarımı Nasıl Yapılır?

Gülüş tasarımı nasıl yapılır? Bazı sebeplerden ötürü estetik görünümü bozulan dişler olduğunda akla gelen bir sorudur. Ağız, diş ve dudakların bir bütün olarak görünümü, kişinin genel görünümünü de ciddî ölçüde etkilemektedir. Güzel bir gülüş, günümüzde pek çok avantajı da getiren bir fiziksel eylemdir.

Gülüş tasarımı nasıl yapılır? Etkileyici bir gülümsemenin iş ve özel hayattaki etkilerini deneyimlemiş insanların da cevabını merak ettiği bir konu olmaktadır. Diş hekimi yardımıyla bu konuda hem detaylı bilgi sahibi olunabilir hem de yapılacak operasyon ile “gülüş tasarımı” hedefine bir adım daha yaklaşılabilir.

Gülüş Tasarımı Nasıl Yapılır?
Gülüş Tasarımı Nasıl Yapılır?

Gülüş Tasarımı Nedir? Gülüş Tasarımı Nasıl Yapılır?

Gülüş tasarımı ifadesi, aslında operasyonel diş hekimliği çalışmaları içerisinde yer almayan; diş çekimi ve dolgu tedavisi gibi zarurî tedavi yöntemlerinin dışında genel anlamda estetik görüntü kaygısının tamamlanması sebebiyle organize edilen sürecin genel ifadesidir.

Holywood gülüşü olarak da bilinen gülüş tasarımı, çeşitli sebeplerden ötürü kişiyi rahatsız edici bir görüntüye sebebiyet veren nedenleri ortadan kaldırmayı hedefleyen bir tedavi yöntemidir. Bu tedavi, diş renklenmeleri, dişlerin şeklindeki bozulmalar ve orantısızlık gibi durumlarda da uygulanabilmektedir. Gülüşteki tasarım sürecinin en önemli aşamaları, hastanın ihtiyaç duyduğu görüntüye ulaşılabilmesi için  doktor tarafından gerçekleştirilecek olan muayene sürecidir. Hasta talepleri ve mevcut şartların ortak noktada estetik parametreler etrafında buluşturulması süreci, gülüş tasarımı sürecinin genelini kapsamaktadır.

Gülüş tasarımı kapsamında yapılabilen işlemler şöyle sıralanabilir:

  • Diş beyazlatma
  • Dişlerdeki yanlış hizalanmaların giderilmesi
  • Ön dişlerin aynı yükseklikte ve genişlikte olması
  • Diş eti-diş oranının ideal seviyeye çekilmesi
  • Dişlerin güçlendirilmesi
  • Diş kaplama
  • Gülüşün dudak kıvrımlarıyla uyumlu hale getirilmesi
  • Çürük diş, diş eti hastalığı ya da enfeksiyonu gibi sorunların giderilmesi
  • Yüzün daha genç ve sağlıklı bir görünüme kavuşturulması uygulamaları.
Gülüş Tasarımı Nasıl Yapılır?
Gülüş Tasarımı Nasıl Yapılır?

Gülüş Estetiği ile Gülüş Tasarımı Arasındaki Fark Nedir?

Gülüş estetiği ile gülüş tasarımı arasındaki fark nedir?” sorusunu yönelten hastaların sayısında her geçen gün artış yaşandığı anlaşılmaktadır. Bu sorunun net cevabı, uygulamanın süreci ve sonucuyla alakalı olarak ifade edilebilmektedir. Gülüş estetiği; hastanın görüntü ve sağlık anlamında talep ettiği, beyaz ve nizami dişlerin, güzel bir gülüşün ön plana çıktığı sonuçtur. Dişler adeta inci gibidir. Gülüş tasarımı ise; hastanın talep ettiği bu sonuca ulaşabilmek için  diş hekimi tarafından organize edilen, teknolojik imkanlardan faydalanarak muayeneye dahil edilen sürecin genel ifadesidir.

“Güzel görünme” isteği, insanlık tarihi kadar eski ve doğal bir arzudur. Tıp ve diş hekimliği gibi branşlar başta olmak üzere birçok alan da insanlara, bu isteklerini sunmada yardımcı olma noktasında uğraş vermektedir. Yapılacak işlemler itibariyle de zorlu bir alan olarak görülebilmektedir.

Diş hekimliği içerisindeki bir uygulama alanı olan gülüş estetiği, hastanın ulaşmak istediği görüntüyü ona vermeye çalışan uğraşları içerir. Smile design olarak da bilinen gülüş estetiğinin ömrü, 10 yıl kadar uzun bir süredir.

Gülüş Tasarımı Fiyatları Ne Kadar?

Gülüş estetiği tamamen kişinin kendine has ihtiyaç ve taleplerine göre gerçekleştirilir. Bu sebeple, gülüş tasarımı için ortalama bir fiyat söylemek yanlış olacaktır. Kesin bilgilere ulaşmak amacıyla estetik diş hekimliği tedavisi uygulayan diş hekimine başvurulması gerekmektedir. Gülüş tasarımı tedavilerinde en sık kullanılan yöntem Laminate Veneer (Yaprak Porselen) dır. İlk akla gelen bu tedavidir. Ancak gülüş estetiği için yapılan tel tedavileri, ön bölge implantlar, pembe estetik uygulamaları gibi birçok farklı protokol vardır.

Önemli olan ilk seans yani muayene aşamasında hekim ve hasta arasında beklentilerin netleştirilmesi ve buna göre yol haritasının çizilmesidir. Yanlış ve yetersiz bir planlama ile hastanın memnun olması mümkün olmayacaktır.

Benzer İçerikler
Herhangi bir sonuç bulunamadı.
Popüler İçerikler
Diş Beyazlatma
Diş Beyazlatma
Diş beyazlatma, dişlerin yüzeyindeki lekeleri ve sararmaları…
Benzer İçerikler