Ön Diş Kaplama
on-dis-kaplama

Ön Diş Kaplama

Ön diş kaplama tedavi süresinin genellikle kısa olması ve hastaların yaşam kalitesini arttırması bakımından sıkça tercih edilen bir yöntemdir. Hem estetik hem de fonksiyonel amaçlarla gerçekleştirilebilen bu tedavi yöntemiyle ön dişlerde meydana gelen bozukluklar düzeltilebilir. Belirli miktarda olan diş çapraşıklıkları ve estetik defektler için laminate veneer tedavi uygulamaları yaygınlaşmaktadır.

Ön diş kaplama yaygın bir uygulamadır. Estetiği yüksek materyallerin daha ulaşılabilir olması ve estetiğe yönelim, bu yaygınlaşmanın nedenidir. Ön diş kaplamalarında genellikle kullanılan ve estetiği en yüksek materyal Cam Seramiktir. Eğer diş eksikliği var ise Zirkonyum alt yapı tercih edilebilir.

Ön Diş Kaplama Nedir? Neden Yapılır?

"<yoastmark
Ön Diş Kaplama

Ön diş kaplama, direkt dişin üzerine aşındırma olmadan uygulanabileceği gibi diş eksikliklerinde, implant uygulaması yapılamadığı vakalarda da kullanılabilir. Etkili ve güzel bir gülüş için de sıklıkla tercih edilmektedir. Gülümseme esnasında görünen ön dişlerdeki bozukluklar pek çok insan için özgüven sorunlarına sebep olmaktadır. Estetik kaplama yöntemiyle hem kaybedilen özgüven yerine getirilebilir hem de çiğneme bozukluklarına yol açan yanlış hizalanmaya çözüm bulunmuş olunur.

Ön diş kaplama için en sık kullanılan yöntemi laminate veneer ve tam seramik kaplamadır. Estetik kaplamalar hem estetik bir gülüşü hem de sağlığı beraberinde getiren çözümlerdir.

Ön diş kaplama genelde;

  • Ön dişlerdeki çözülemeyen içsel renklenmelerin,
  • Ön dişlerdeki çatlakların,
  • Form ve hizalanma sorunlarının,
  • Dişler arasındaki boşlukların,
  • Dişlerde sonradan oluşan renklenmelerin,
  • Erozyona uğramış diş minesinin tedavisinde kullanılır.

Gülüş Tasarımı

Porselen Kaplama Ön Dişleri Düzeltir mi?

"<yoastmark
Porselen Kaplama Ön Dişleri Düzeltir mi?

Kaplama işlemi, isim olarak eski nesil yöntemleri çağrıştırsa da protetik yöntemleri içeren uygulamaları kapsamaktadır. Dişin üzerinde aşındırma olmadan veya hafif bir şekilde aşındırma ile cam seramik malzemeden yapılmış özel bir materyalin diş üzerine yerleştirilmesi işlemidir. Tek bir dişe uygulanabildiği gibi birden fazla dişe de uygulanabilir. Dolayısıyla, porselen kaplama yöntemiyle ön dişlerdeki bozuklukların düzeltilebilmesi, hastanın ağız ve diş sağlığının genel durumuna doğrudan bağlıdır.

Hastanın laminate veneer (yaprak porselen) ve porselen kaplama için uygun olup olmadığı; semptomların bu yöntemle giderilip giderilemeyeceği diş hekiminin yapacağı ayrıntılı muayeneden sonra belli olur.

Gelişen teknolojiler sayesinde, estetik diş hekimliği uygulamalarında herhangi bir işlem gerçekleştirilmeden bilgisayar destekli modellemelerle hastanın tedavi sonrası nasıl bir görünüme sahip olacağı önceden tahmin edilebiliyor. Bu sayede, hastanın istekleri doğrultusunda ön diş estetiği gerçekleştirmek mümkün olabiliyor.

Ön Diş Porselen Kaplama Tedavisi Ne Kadar Sürer?

Ön dişlerin estetik porselen kronlarla tedavi edilmesi kısa bir sürede gerçekleştirilir. Ayrıntılı muayene ve değerlendirmelerden sonra düzgünce hizalanmış, renklenmelerden ve çatlaklardan arınmış bir diş setine sahip olmak için 2 – 3 diş hekimi ziyareti yeterli olur.

Uygulamadan sonra porselen kaplamaların bakımı ve daha uzun süreli kullanımı için diş hekiminden alınan önerileri harfiyen uygulamak önemlidir.

Porselen Kaplamadan Sonra Ön Diş Bakımı Nasıl Olmalıdır?

Ön dişlerdeki porselen kaplamaların ve estetik bir gülüşün daha uzun ömürlü olması için en önemli şey, ağız ve diş bakımının düzenli olarak yapılmasıdır. Doğal dişler için geçerli olan her şey porselen kaplamalar için de geçerlidir. Yine de dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır.

"<yoastmark
Porselen Kaplamadan Sonra Ön Diş Bakımı

Bunlar:

  • Günlük ağız bakımı ve hijyeni tam olmalıdır.
  • Florür içeren diş macunuyla günde iki kez dişler fırçalanmalı.
  • Yemeklerden sonra dişlerin arasındaki boşlukları temizlemek için diş ipi kullanılmalı.
  • Tırnak yemek, sert cisimleri dişlerle kırmak gibi porselen kaplamalara zarar verebilecek eylemlerden kaçınılmalı.

Her 6 ayda bir diş hekimi ziyaretleri gerçekleştirilmeli. Bu sayede ön diş kaplamaların durumu hakkında bilgi almak ve herhangi bir sorun durumunda erken müdahale etmek mümkün olmaktadır.

Benzer İçerikler
Herhangi bir sonuç bulunamadı.
Popüler İçerikler
Benzer İçerikler