Diş Eti Kesimi Nedir? Nasıl Yapılır?
Diş Eti Kesimi Nedir? Nasıl Yapılır?

Diş Eti Kesimi Nedir? Nasıl Yapılır?

Diş eti kesimi ya da diş eti şekillendirme olarak bilinen uygulama sayesinde diş eti çizgisinin daha düzenli, düzgün ve simetrik görünmesi sağlanabilir. Bu yazımızda, estetik diş hekimliği kapsamında yapılabildiği gibi restoratif amaçlı da gerçekleştirilebilen diş eti estetiği ile ilgili bilgiler vereceğiz.

Diş eti kesimi, adından dolayı çoğu insanı ürkütebilir. Burada tüm işlemler lazer ve türevi cihazlarla gerçekleştirilir. İşlem sırasında lokal anestezi kullanılır. Bu iki faktör, hem işlemin çabucak bitirilmesini hem de herhangi bir ağrı ve sızı hissedilmemesini sağlar. İşlem sonrasında iyileşme hızı da yüksektir.

Lazerle Diş Eti Kesimi

Lazerle Diş Eti Kesimi
Lazerle Diş Eti Kesimi

Diş eti kesimi diş eti çizgisinin yeniden şekillendirilmesi için gerçekleştirilen bir prosedürdür. Dişlerin etrafındaki fazla diş eti dokusunun çıkarılmasını kapsar. Diş eti büyümesi, diş eti şişmesi gibi rahatsızlıkların giderilmesinde oldukça etkilidir.

Periodontal hastalıklar söz konusu olduğunda diş hekimi öncelikle cerrahi olmayan tedavi seçeneklerini uygular. Bu bağlamda diş temizliği, derin temizlik, küretaj  yapabilir. Bunlar işe yaramadığında, yeterli olmadığında ise diş etlerinde oluşan cepçikleri küçültmek için diş eti kesimine başvuracaktır.

Diş eti estetiği isteğe bağlı olarak da yapılabilir. Yani tıbbi olarak bir gereklilik olmadığı durumlarda da yapılabilir. Gülüş tasarımı ve pembe estetik olarak tarif edilen ve daha güzel bir gülümsemeye kavuşmak için gerçekleştirilen prosedürlerin bir parçası olabilir.

Diş Eti Estetiği Nasıl Yapılır?

Diş Eti Estetiği Nasıl Yapılır?
Diş Eti Estetiği Nasıl Yapılır?

Diş hekimi tarafından gerçekleştirilen uygulama, genelde tek bir muayenehane ziyaretinde gerçekleştirilebilir. Tüm prosedür boyunca hasta uyanık kalır, fakat bölgesel anestezi etkisi altında olur. Yaklaşık 7-10 gün sonra kontrol planlanır. İyileşme sürecinin tamamlanması ise kişinin bakımına göre; 21-28 gün olabilir. Eğer pembe estetik işlemleri sonrasında diş estetiği uygulamaları planlanıyorsa bu süre sonuna kadar beklenmelidir.

Sağlıklı bir dokular üzerinde çalışıldığında, gülüş tasarımının sonuçları daha başarılı olacaktır. Sağlıklı diş etinin tarifi, gül kurusu rengi ve portakal kabuğu görüntüsüdür.

İşlem sırasında, diş hekimi fazla diş eti dokusunu çıkarmak ya da dişin daha çok görünmesini sağlamak için diş eti çizgisini yeniden şekillendirir. Bunun için lazer, neşter ya da koter kullanabilir. Günümüz teknolojisinde lazer tekniği daha çok kullanılır. Gerektiği takdirde diş eti dokusuna dikiş de atılabilir.

Diş eti kesimi genelde 1 – 2 saat içerisinde tamamlanır. Fakat işlemin kapsamına ve ne kadar diş etinin şekillendirileceğine bağlı olarak bu süre değişebilir. Bu bağlamda diş eti lazer tedavisi fiyatı da değişkenlik gösterebilmektedir.

Pembe Diş Eti Estetiği Fiyatları

Daha önce de belirttiğimiz gibi diş eti kesimi genelde estetik amaçlarla yapılır. Bu gibi durumlarda sigorta tedaviyi karşılamaz. Tıbbi olarak gerekli ise sigorta yardımı alınabilir.

Maliyet hesap edilirken, restore edilen ya da çıkarılan diş eti dokusu miktarına bakılır. Bir diğer pembe estetik yöntemi ise Gummy Smile İçin Botoks Uygulaması olabilir.

Tedavinin fiyatı ile ilgili en doğru bilgiler, diş hekimi muayenesine giderek öğrenilebilir.