Ankara Pembe Estetik

Ankara pembe estetik olarak bilinen diş eti estetiği tedavisinde öne çıkan şehirlerin başında gelir ve diş etlerinin renginde veya yapısında gerçekleştirilen iyileştirmeleri, düzenlemeleri ifade eden bir terimdir. Sağlıklı ve güzel bir gülüşe sahip olmak için dişler kadar diş etlerinin de sağlıklı, ağız ve dişlerle bir bütün halinde olması gerekir. Bu yüzden pembe estetik gülüş estetiği tedavisinin önemli bir bölümünü oluşturur.

Ankara pembe estetik uygulamaları iltihaplı, mor veya koyu renkli, sürekli kanayan ve kişiyi mutlu etmeyen diş eti yapısının; sağlıklı, açık pembe renkli, dişlerle ve kişinin doğal gülüşüyle bir bütün haline getirilmesi işlemidir. Pembe estetik tedavisinde iki temek amaç vardır. Bunlar, diş etlerinin sağlıklı ve aynı zamanda estetik bir hale getirilmesidir. Çünkü; estetik ancak sağlıkla birlikte olunca değerli ve sürdürülebilir bir hale gelebilir.

Ankara Pembe Estetik

Ankara Pembe Estetik Nedir?

Diş etlerinin ve pembe estetiğin önemini anlatabilmek için öncelikle iyi bir gülüş ve gülüş estetiğini oluşturan tüm hususlara değinmek gerekir. Gülüş estetiği, kişinin gülümsemesini oluşturan diş, diş eti, dudak ve yüz hatları gibi öğelerin hem tek tek hem de bir bütün olarak sağlıklı ve birbirleriyle uyumlu olması halidir. (Gülüş estetiği hakkında daha detaylı bilgi için Gülüş Estetiği sayfamızı inceleyebilirsiniz.)

Pembe estetik olarak adlandırılan diş eti estetiği de güzel ve sağlıklı bir gülümsemeyi oluşturan önemli etkenlerden biridir. Pembe estetik tedavisinde diş etlerine odaklanarak burada bulunan olumsuz faktörlerin giderilmesi planlanır. Ağız ve diş sağlığı için sağlıklı diş etleri olmaz olmaz etmenlerden biridir. Çünkü; sağlıksız dişler diş etlerini olumsuz etkilediği gibi sağlıksız diş etleri de dişleri olumsuz etkiler. İşte, diş etlerinde bulunan tüm görüntü ve yapısal problemlerin giderilmesi için yapılan tedaviye pembe estetik denir.

Pembe Estetik Hangi Durumlarda Uygulanır?

Pembe estetik tedavisi diş etleriyle ilgili yaşanan her türlü problemin giderilmesi için uygulanabilmektedir. Pembe estetik tedavisinin uygulandığı durumlar genel hatlarıyla şunlardır;

  • Çarpık dişlerin diş etlerinde soruna yol açtığı durumlarda
  • İltihaplanan ve şişen diş etlerinde
  • Moraran veya rengi koyulaşan diş etlerinde
  • Diş eti çekilmesi durumunda
  • Diş eti büyümesinde
  • Dişlerin diş etlerinden dolayı kısa görünmesi durumunda
  • Gülümserken diş etlerinin fazla görünmesi halinde

Diş eti estetiği tedavisi uygulanarak bu problemler ortadan kaldırılabilmektedir.

Pembe Estetik Kimlere Uygulanır?

Pembe estetik diş etlerinden veya diş etlerinin sebep olduğu rahatsızlıklardan şikayetçi olan herkese uygulanabilen bir tedavi yöntemidir. Diş etlerinde sağlık açısından bir sorun yaşamayan fakat diş etlerinin gülümsemesini bozan bir yapıya sahip olan kişiler de pembe estetik tedavisi yaptırabilir. Zaten estetik ve sağlık birbiriyle kompleks ve etkileşim içinde olan iki kavramdır. Sağlıksız diş etleri genellikle estetik bir görünümden de uzaktır.

Pembe estetik tedavisi genel itibariyle;

  • Diş etleri fazla görünen kişilere
  • Diş etlerinden birinin fazla yukarıda olduğu kişilere
  • Diş aralarındaki boşluğun arttığı kişilere
  • Diş etleri şişen veya iltihaplanan kişilere
  • Diş etleri doğal rengini kaybeden kişilere

Uygulanan estetik bir tedavi yöntemidir.

Pembe Estetik Kimlere Uygulanır?
Pembe Estetik (Diş Eti Estetiği) Tedavisi Nasıl Yapılır?

Pembe Estetik (Diş Eti Estetiği) Tedavisi Nasıl Yapılır?

Pembe estetik nedir? Pembe estetik tedavisi öncelikle diş etinin sağlığını veya estetik görünümünü bozan etmenin ne olduğunun bulunmasıyla başlar. Kişi diş hekimine rahatsızlık duyduğu diş eti problemini aktarır. Diş hekimi de durumu daha net analiz edebilmek ve sorunun kaynağını belirleyebilmek için öncelikle gerekli tetkikleri yapar. Röntgen çekilerek dişlerin ve dişlerin içerisinde gömük halde bulunan diş etlerinin detaylı görünümüne bakılarak sorun tespit edilir.

Diş estetiğini olumsuz etkileyen faktör belirlendikten sonra bu sorunun giderilmesine bağlı olarak uygun tedavi yöntemi belirlenir. Böylece pembe estetik tedavisine başlanmış olur. Diş boyu uzatma, kron boyu uzatma, diş eti törpüleme gibi tedaviler diş etindeki fazlalıkların giderilmesi için uygulanan belli başlı yöntemlerdir. Fakat diş etinde yapılan analizin sonucuna göre bu tedavilerin cevap veremeyeceği bazı rahatsızlıklar varsa, bu durumda da dudak dokusunu ilgilendiren vestibuloplasti, reverse vestibuloplasti, botoks, gingivektomi, gingivoplasti gibi alternatif tedaviler uygulanabilir.

Diş Eti Gülümsemesi (Gummy Smile) Nedir?

Diş eti gülümsemesi olarak da bilinen Gummy Smile, gülüş sırasında kişinin diş etlerinin olması gerekenden daha fazla görünmesi durumudur. Estetik ve güzel bir gülüş için dişlerin, diş etlerinin, dudakların ve çene yapısının belli oranlarda görünmesi gerektiği için diş etinin fazla görünmesi gülüş estetiğini bozan bir etkendir.

Oldukça sık rastlanan bir gülüş estetiği sorunu olan diş eti gülümsemesi olan kişilerde diş etleri olduklarından çok daha fazla büyük görünür. Bu da kişinin gülümserken sürekli olarak ağzını elleriyle kapatması, gülümsemekten kaçınmasına sebep olur. Kişinin sosyal hayatını ve özgüvenini önemli ölçüde etkileyen diş eti gülümsemesinin giderilmesi için kuron boyu uzatma veya botoks gibi tedaviler vardır.

Diş Eti Gülümsemesi (Gummy Smile) Nedir?
Gummy Smile Sebepleri Nelerdir?

Gummy Smile Sebepleri Nelerdir?

Gülüş estetiğini bozan sebeplerin başında gelen diş eti gülümsemesi sadece gülüş esnasında değil, konuşma esnasında da diş etlerinin olması gereken oranın üzerinde görünmesine kişiyi psikolojik olarak rahatsız etmesine sebep olabilmektedir.

Doğuştan gelen özelliklerin yanında sonradan da oluşabilen Gummy Smile’a sebep olan faktörler şunlardır;

  • Üst dudak kasında hipermobil görülmesi
  • Alt çenenin ve üst çenenin eşit açıda olmaması
  • İnce üst dudak
  • Dişlerin düşük yükseklikte olması
  • Üst çenenin yukarı yöne doğru fazla büyümesi
  • Bazı diş ve diş eti hastalıklarına bağlı inflamasyon
  • Kullanılan bazı tansiyon ilaçlarının zamanla diş etlerinde büyümeye sebep olması

Pembe Estetik Tedavisini Nasıl Yapıyoruz?

Ankara pembe estetik tedavisinden başarılı ve tatmin edici sonuçlar alınabilmesi için öncelikle uzman bir hekim tarafından uygulanması gerekir. Diş etleri yetersiz ağız bakımı, diş eti iltihaplanması, kronik irritasyon veya travma gibi sebepler de diş etinin büyümesine yol açabilmektedir. Bu yüzden pembe estetik tedavisinde öncelikle hastanın şikayetlerini ve tedavi sonrası beklentisini anlıyoruz. Hastanın şikâyeti çerçevesinde gülümseme ve gülüş tasarımı analizleri yapıyor ve sonuçları dijital ortama aktarıyoruz.

Hastanın gülüşüne gölge düşüren ve onu rahatsız eden noktaları belirledikten sonra o rahatsızlığın giderilmesi için gerekli tedavi/tedavileri belirleyip bir tedavi planı oluşturuyoruz. Oluşturduğumuz tedavi planlamasında hangi tedaviler bulunuyorsa olması gereken sırayla pembe estetik tedavilerini başlatıyoruz.

Pembe Estetik Tedavisini Nasıl Yapıyoruz?

Uyguladığımız Pembe Estetik Tedavileri

Pembe estetik tedavilerinin içeriğini tamamen hastanın şikayetleri ve yaşadığı rahatsızlıklara göre belirliyoruz. Farklı sebeplerden dolayı oluşan diş eti sorunlarına da farklı tedavi yöntemleri uyguluyoruz. Ankara pembe estetik kapsamında en sık uyguladığımız tedavileri aşağıda detaylı bir şekilde görebilirsiniz.

  • Kron Boyu Uzatma

Kuron boyu uzatma, gülümseme sırasında diş eti dokusu 3 mm’den daha fazla görünen kişilere uyguladığımız bir tedavidir. Diş boyu uzatma ya da diş uzatma olarak da bilinen bu prosedür fazla diş eti dokusunun çıkarılması işlemidir. Estetik diş hekimliği tedavilerinden olan kron boyu uzatma işlemi sırasında

  • Gingivektomi
  • Gingivoplasti
  • Flep cerrahisi
  • Cerrahi ekstrüzyon
  • Rejeneratif

Rejinatif tıp genellikle hastalıklı dokuların yerine bu dokuları onaracak yeni ve canlı dokuların geliştirildiği bir tedavi yöntemidir. Pembe estetik tedavisi çerçevesinde diş eti hastalıkları bazı durumlarda diş eti dokularına hasarlara sebep olabilmektedir. Böyle durumda uygulanan bazı özel yöntemlerle vücudun bazı mekanizmalarının uyarılıp kendini yeniden yapılandırılmasını sağlayabiliyoruz.

  • Diş Eti Törpüleme

Diş eti törpüleme işlemi, diş etlerinin istenilen şekle getirilmesi için lazer kullanılarak yapılan şekillendirme yöntemidir. Diş törpüleme işlemi genellikle, konuşma veya gülüş esnasında diş etlerinin fazla görünmesi ve buna bağlı olarak diş boylarının eşit görünmemesi sebebiyle diş eti törpüleme işlemi yapılır. Gelişmiş lazer teknolojisi kullanılarak gerçekleştirilen diş eti törpüleme tedavisi sonucu diş etlerini istenilen seviyelere getirilebiliyoruz.

Botoks ile Gummy Smile Tedavisi

Botoks ile Gummy Smile Tedavisi

Farklı tıp alanlarında da kullanılan botoks kullanımı, diş hekimliğinde de yaygınlaşmaktadır.  Diş sıkmaya çözüm olarak uygulanan Botoks aynı zamanda “Gummy Smile” ın oluşturduğu estetik problemin de ortadan kaldırılması, daha sağlıklı ve istenen ölçüde olması için de kullanılmaktadır.

Botoks tedavisi dudağı yukarı çeken kaslara uygulanır. Botoks tedavisi ile dudağın gülüş esnasındaki en üst açıklık sınırı değiştirilir. Dudağı kaldıran kasa uygulanan uygulanan botoks dudağın daha sığ olarak konumlanmasını sağlar. Dudakta daha az gerilmeye bağlı olarak bir miktar kalınlaşma da izlenir. Direkt dudak kalınlığı üzerine etkisi olmasa da dolaylı yoldan etkilidir.

Botoks ile üst dudak dolgunluğunda bir miktar artış görülür. Botoks’un dezavantajı olarak değerlendirilebilecek tek durum; 6 ay sonra etkinliğini yitirmesi ve yeni bir uygulama yapılması gerekmesi denebilir.

Pembe Estetik Tedavisinin İyileşme Süresi

Pembe estetik uygulamalarında iyileşme süreci uygulanan tedaviye göre değişir. Diş etinin iyileşme süreci 7-10 gün arasındadır. Bazı tedavilerde bu süreç sonunda tekrar müdahaleler olabilmektedir. Seans aralarına bakım çok önemlidir. Kişinin diş fırçalamayı ve hekiminin önerdiği destekleri ihmal etmemesi gerekir. Diş eti estetiği öncesi ve sonrası fotoğraflar ile değişim çok net görülebilir.

Pembe Estetik Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

Diş etleri oldukça hassas bir yapıya sahiptirler. Bu yüzden diş etlerine uygulanan pembe estetik tedavileri sonrasında ilk birkaç gün çok soğuk ve çok sıcak besin ve içeceklerin tüketilmemesi, ağız bakımının düzenli olarak yapılması gerekir. Ayrıca sert ve kabuklu meyve ve sebzelerin tüketilmemesine özen gösterilip bu gölgeye basınç uygulanmaması önemlidir.

Pembe Estetik Fiyatları Ne Kadar?

Pembe Estetik Fiyatları Ne Kadar?

Ankara diş eti estetiği kapsamında yapılabilecek işlemler tamamen hastanın durumuna göre belirlenmektedir. Bazı durumlarda diğer estetik diş hekimliği uygulamaları ile kombine edilerek tedaviler gerçekleştirilir. Bu yüzden detaylı şekilde analiz edilmeden fiyat vermek doğru olmayacaktır. TDB Rehber fiyat tarifesi üzerinden belirlenen pembe estetik fiyatları ancak uzman diş hekiminin kontrolünden sonra netlik kazanabilir. Ortalama diş eti estetiği fiyatları şu şekildedir;

Pembe Estetik TedavisiSeans SayısıSeans SüresiTedavi Ücreti
Total bakım – Diş Taşı Temizliği1 Seans1 Saat600 ₺
Botoks (Gummy Smile)1-2 Seans15-30 dk1.200 ₺
Subgingival Küretaj (Tek Diş) 1-2 Seans 1,5 – 3 Saat130 ₺
Gingivektomi (Tek Diş) 1-2 Seans 30 dk – 1 Saat500 ₺
Gingivektomi (Yarım Çene) 1-2 Seans 30 dk – 1 Saat2.000 ₺
Pembe Estetik 1-2 Seans 1 Saat2.000 ₺

Pembe estetik tedavisi, tıpkı diğer tüm diş ve diş eti tedavileri gibi uzman bir hekim tarafından uygulandığı taktirde bir zarar tekli etmez.

Pembe estetik yaptıran kişiler, işlem sonrasında istedikleri gibi bir gülümsemeye ve diş etlerine sahip olarak sonuçtan oldukça memnun olmaktadırlar.

Bu işlemler sırasında acı duyulması kesinlikle istenmez. Acı, ağrı duyulma ihtimali olan tedaviler lokal anestezi eşliğinde yapılır ve bu hisler ortadan kaldırılır.

Diş eti kararması melanin pigmentinin diş etinde yerleşmesi ile doğal pembe rengin koyulaşması sebebiyle görülür ve Diş Eti Peelingi olarak adlandırdığımız tedavi ile ortadan kaldırılır.

Diş eti çekilmesine karşı alınabilecek farklı doğal yöntemler kristal tuz, çay ağacı, karbonat, limon yağı, hardal yağı ve karanfilin gargara yapılmasıdır.

Yapılan araştırmalar doğrultusunda C vitamininin vücuttaki eksikliği durumunda diş eti çekilmesi sıklığının arttığı gözlemlenmiştir.