Porselen laminete veneer bir diş tedavisi olan laminate veneer tedavisinde uygulanan bir materyalin ve tedavinin de ismidir. Laminate veneer diş tedavisi dişlerde bulunan bazı istenmeyen durumların giderilmesi amacıyla uygulanır.
Porselen laminate veneer yaprak porselen olarak da bilinen tedaviyi oluşturan malzemeden adını alır. Laminate veneer esteti bir diş kaplama tedavisidir. Bu tedavide kullanılan ürün birkaç farklı materyalden üretilmektedir. Porselen de bu materyallerden bir tanesidir.
Porselen Laminate Veneer Nedir?
Laminate Veneer yaprak porselen veya tırnak diş olarak da bilinen estetik bir diş tedavisidir. Bu tedavi özellikle ön dişlerinde çarpıklık, kırık, eksik veya renk kaybından dolayı rahatsızlık yaşayan kişilere uygulanan bir tedavidir. Bu tedavide hastanın rahatsızlık duyduğu durum ortadan kaldırılarak kişinin estetik bir gülümsemeye kavuşması amaçlanır. Laminate veneer tedavisi sonrası hasta çok daha güzel, estetik ve yüz hatlarıyla uyumlu bir gülümsemeye kavuşabilmektedir. Fakat laminate veneer tedavisi yaptırmak için öncelikle kişinin diş hekimine görünmesi ve diş hekiminin hastaya uygun olduğuna kanaat getirmesi gerekir.
Laminate veneer gülüş estetiği çerçevesinde diş restorasyonunda kullanılan malzemenin genel ismidir. Laminate veneer kaplamalar çok ince bir yapıya sahip kaplamalardır. Bu kaplamalar kişiye özel olarak hazırlanır. Diş hekimi tedavi başlangıcında dişlerden ölçü alır ve kaplamalar bu ölçüye göre üretilir. Üretilen laminate veneerlar birkaç materyalden elde edilebilmektedir. Bunlardan en çok kullanılanı porselen ve kompozit malzemeden elde edilen laminate veneerlardr. Porselen kullanılarak üretilen laminate veneer gerçek diş yağısına oldukça yakın olması sebebiyle ön plana çıkmaktadır.
Laminate Veneer Tedavisi Nasıl Yapılır?
Laminate veneer tedavisi dişlerinde istenmediği bir görünüm bulunan hastalara uygulanabilen bir tedavidir. Tedavinin başlangıcı uzman diş hekiminin detaylı kontrolü ile başlar. Yine diş hekiminin problemin giderilmesi için laminate veneer tedavisine karar vermesiyle devam eder. Tedavide öncelikle dişler kaplamalara uygun hale getirilir. Bunun için dişlerde 0,3 ve 0,7 mm kadar aşındırma yapılabilir. Bu uygulamanın amacı kaplamaların dişe tam olarak oturmasıdır.
Ardından dişlerden ölçü alınır ve bu ölçüler dijital ortama aktarılır. Gerekli düzenlemeler yapıldıktan sonra diş ölçüleri laboratuvara gönderilir ve kişiye özel olarak kaplamalar üretilir. Kaplamaların gelmesiyle birlikte tedavi devam eder. Bu aşamada diş hekimi laminate veneer kaplamaları dişe yapıştırır. Yapıştırma işlemi için özel bir yapıştırıcı kullanılır. Gerekli durumlarda son birkaç küçük düzenlemenin ardından tedavi son bulur.