Lazerle Diş Beyazlatma

Lazerle diş beyazlatma gelişen teknolojiler sayesinde kullanılan ve son dönemlerde hastaların sıklıkla talep ettiği bir uygulama olarak öne çıkmakta. Dişlerin daha beyaz ve daha parlak görünmesi için gerçekleştirilen bu estetik diş hekimliği işlemi, yüzeydeki lekelerin silinmesinden ziyade diş minesinin derinliklerinde ve dentin tabakasında bulunan koyu renklerin açmak amacıyla yapılır.

Lazerle diş beyazlatma, diş beyazlatma için tercih edilen yöntemlerden biri de olsa, diş hekiminin muayenesi ve önerileri sonucunda bu işlemin yapılıp yapılmayacağına karar verilir. En doğru seçimin en etkili çözüm ve en az yan etki şeklinde düşünülmesi gerekir.

Kimler Lazerle Diş Beyazlatma Yaptırabilir?

Lazerle diş beyazlatma gülüş tasarımı uygulamaları bakımından oldukça etkili ve invaziv olmayan bir prosedürdür. Dolayısıyla, gülüş estetiği isteyen pek çok hasta için cazip bir konumdadır. Fakat daha önce de belirttiğimiz gibi, diş hekiminin yaptığı ayrıntılı muayene sonrasında hangi diş beyazlatma yönteminin hasta için uygun olduğu belirlenir.

Diş beyazlatma için ofis tipi, ev tipi, kombine tip, devital tip gibi pek çok seçenek vardır. Hastanın diş yapısına ve genel ağız sağlığına bakılarak bu yöntemlerden bir tanesi seçilir. Konu hakkında daha ayrıntılı bilgi almak için Diş Beyazlatma yazımızı okuyabilirsiniz.

Lazerle Diş Beyazlatma Nasıl Yapılır?

Lazer uygulaması diş hekimi muayenehanelerinde, profesyonel olarak yapılabilir. Hastanın kendine uygulaması mümkün değildir. Ağartılmak istenen her dişe uygulanır, lazer veya farklı dalga boyuna sahip özel ışınlar ile; üretilen ısı sayesinde ağartıcı etki artar ve süreci hızlandırır. Ağartıcı olarak tabir edilen madde, lazer ışınlarının aktive ettiği güçlü bir jeldir. Bu jelin içerisinde %25 ile %40 arasında değişen oranda hidrojen peroksit bulunur.

Hidrojen peroksidin diş hassasiyeti yaratmasını engellemek ve dudak, diş etleri gibi oral dokuları korumak için önlemler alınır. Bunlar:

  • Yanakları korumak amacıyla takılan aparatlar (yanak retraktörleri)
  • Diş etlerini korumak için formüle edilmiş engelleyiciler
  • Flörür ve benzeri aşırı duyarlılığı engellemek için duyarsızlaştırıcı ürünlerin uygulanması

Alınan önlemler, muhtemel yan etkileri büyük ölçüde azaltmaktadır. Fakat bazı hastalar “lazerle diş beyazlatma zararları var mıdır?” gibi soruları sıklıkla sormaktadır. Biraz da bu konuya değinmekte fayda var.

Lazerle Diş Beyazlatmanın Zararları Var Mıdır?

Her medikal operasyonun kendince bazı artıları ve eksileri bulunmaktadır. Diş beyazlatmada lazer veya özel ışın teknolojisini kullanmak da artılara ve eksilere sahiptir. Madde madde açıklayarak, sizler için daha anlaşılır olmasını sağlayacağız.

Artıları

  • Beyaz ve parlak gülüşler elde etmenin en hızlı ve etkili yöntemlerindendir. Daha ilk seans randevudan sonra bile etkiler görünür olmaya başlar.
  • Diğer diş beyazlatma, temizleme yöntemlerinin gideremeyeceği lekeleri giderebilir.
  • İnvaziv olmayan bir prosedürdür. İşlem sırasında acı hissedilmez. Az miktarda hassasiyet olabilir.
  • Uygulama yapıldıktan sonra ağız ve diş bakımı aksatılmazsa 6 aydan 2 yıla kadar uzanabilen süreyle etkisi sürebilir.
  • Hızlı bir uygulamadır. Genelde bir seans bir saatten kısa bir sürede tamamlanır.

Eksileri

  • Mevcut diş beyazlatma yöntemleri arasında lazerle diş beyazlatma fiyatları daha yüksektir. Fakat etki süresinin uzunluğu sebebiyle bu durum büyük bir sorun teşkil etmemektedir.
  • Etkiyi daha uzun ve kalıcı hale getirmek için yılda 1 kez genellikle tek seans yaptırmak gerekebilir.
  • Bazı hastalarda, uygulama sonrasında diş hassasiyeti ya da tahrişi meydana gelebilir. Diş hekiminin uygun gördüğü tedavilerle kısa sürede bu etkiler ortadan kaldırılır.
  • Bazı yerlerde diş hekimi kontrolü olmadan diş beyazlatma tedavileri yapılmaktadır. Bu merkezlere kesinlikle itibar edilmemesi gerekmektedir. Aksi takdirde önemli ağız ve diş sağlığı sorunları meydana gelme riski vardır.

Dişleriniz kalitesi düşük ve sağlıksız ürünler ile tehlikeye atılmayacak kadar değerlidir.

Gülüş Tasarımı