Diş Kanal Tedavisi Fiyatları 2019

diş kanal tedavisi fiyatları

Diş kanal tedavisi fiyatları 2019 yılı içinde de yine aynı şekilde kanal tedavisi uygulanacak dişin; yapısına (kesici, küçük azı, büyük azı), durumuna, enfeksiyon derecesine ve daha önce bir endodonti tedavisi görüp görmediğine bağlı olarak değişir. Örneğin fiyat artırıcı faktörlerden biri de kanal tedavisi yapılacak dişin azı dişi olmasıdır. Çünkü azı dişlerinde doldurulması gereken daha fazla kanal vardır. Kök morfolojisi, diğer dişlere göre daha komplikedir. Dolayısıyla diş kanal tedavisi fiyatları 2019 yılı içinde de yine bir azı dişi söz konusu olduğunda artabilir. Daha önceden tedavi görmüş fakat enfeksiyon tekrar etmiş dişlerde ise öncelikle o eski kanal dolgusunun sökülmesi ve ardından rutin tedavi protokolünün ilerletilmesi gerekir.

Diş Kanal Tedavisi Fiyatları 2019 Rehberi

Tek köklü dişlerde (örneğin ön santral dişi) kanal tedavisi maliyeti 450 ila 750 lira arasında değişmektedir. Ancak birden fazla kökü olan dişlerde bu fiyatlar 600 ila 800 lirayı bulabilmektedir. Türk Diş Hekimleri Birliği’nin Diş Hekimlerinin Uygulayacakları Ağız Diş Sağlığı Muayene ve Tedavi Ücret Tarifesi de (“Diş kanal tedavisi fiyatları 2019 yılı için ne tür değişkenler barındırıyor?” sorusuna cevap verebilmesi bakımından) yol gösterici olabilir. Kanal tedavisi bittikten sonra dişin üzerine yerleştirilecek materyalin ne olduğu, kron yapılıp yapılmadığına göre de değişiklikler olacaktır. Bu yüzden en net bilgiyi, radyolojik değerlendirme sonrasında hekiminizden alabilirsiniz.

Türk Diş Hekimleri Birliği 2019 YILI Dişhekimlerinin Uygulayacakları
Ağız Diş Sağlığı Muayene ve Tedavi Ücret Tarifesi:
PROTEZ 2019 KDV Hariç 2019 KDV Dahil %8
2-13 Kanal Tedavisi – Tek Kanal (Dolgu Hariç) 236,11 TL 255,00 TL
Kanal Tedavisi – İki Kanal (Dolgu Hariç) 412,04 TL 445 TL
Kanal Tedavisi – Üç Kanal (Dolgu Hariç) 546,3 TL 590 TL
Kanal Tedavisi – İlave Her Kanal İçin 189,81 TL 205 TL
Periapikal Lezyonlu Dişte Kanal Tedavisi – Tek Kanal (Dolgu Hariç) 277,78 TL 300,00 TL
Periapikal Lezyonlu Dişte Kanal Tedavisi – İki Kanal (Dolgu Hariç) 439,81 TL 475,00 TL
Periapikal Lezyonlu Dişte Kanal Tedavisi – Üç Kanal (Dolgu Hariç) 574,07 TL 620,00 TL

Diş Kanal Tedavisi Fiyatları 2020

Kanal Tedavisi Fiyatları 2020 KDV Dahil %8
Kanal Tedavisi – Tek Kanal (Dolgu Hariç) 900,00 TL
Kanal Tedavisi – İki Kanal (Dolgu Hariç) 900 TL
Kanal Tedavisi – Üç Kanal (Dolgu Hariç) 1000 TL
Periapikal Lezyonlu Dişte Kanal Tedavisi – Tek Kanal (Dolgu Hariç) 900,00 TL
Periapikal Lezyonlu Dişte Kanal Tedavisi – İki Kanal (Dolgu Hariç) 900,00 TL
Periapikal Lezyonlu Dişte Kanal Tedavisi – Üç Kanal (Dolgu Hariç) 1000,00 TL

* Tedavi ücretleri http://www.tdb.org.tr/ sitesindeki “Türk Diş Hekimleri Birliği 2019 YILI Dişhekimlerinin Uygulayacakları Ağız Diş Sağlığı Muayene ve Tedavi Ücret Tarifesi” dökümanından alınmıştır. Belgenin tamamına yukarıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

Diş Kanal Tedavisi Fiyatları 2019 Yılı Değişkenleri

Kanal tedavisi için ortalama maliyet şehirlere ve diş hekimine göre de değişiklik gösterebilir. Bunların dışında diş hekiminizin uygulayacağı tedavi masraflarını kısmen ya da tümüyle karşılayabilecek bir sağlık sigortasına sahip olmanız da kanal tedavisine ayıracağınız bütçeyi etkileyebilir.

Dişin yapı itibarıyla tedaviye cevap verecek durumda olması, dişin kurtarılması için en iyi yöntemin kanal tedavisi olduğu anlamına gelir. Enfeksiyon alanı, çevre dokulara ne kadar az yayılmışsa; başarı oranı o kadar yüksektir. Tüm sağlık tedavileri gibi erken teşhis ve tedavi çok daha değerlidir. Bazı durumlarda doğal dişin kurtarılabilmesi mümkün değilse bu kez diş çekimi gerekebilir. Dişi çekmek son çaredir fakat bazı durumlarda kaçınılmazdır. Bu durumda köprü ve implant işlemleri ile planlanacaktır. Bu da yine tedavi masraflarını artırır, radyolojik analizler ile belirlenir.

Kanal Tedavisi Ne Kadar Sürer?

Eğer ideal şartlar varsa kanal tedavisi uygulanması tek seansta bitirilebilir. Kanal sayısı az olan tek köklü dişlerde kanal uygulanması için tedavi süreci bir saat kadardır. Fakat daha fazla işlem gerektiren ve daha fazla köke sahip olan dişler için tedavi süreci yaklaşık bir buçuk saattir. Bu süreler ortalamadır ve tedavi edilecek olan dişin sağlığına, yapısal özelliklerine, ağız içi konumuna (kök sayısı için) ve diş hekimine göre değişiklik gösterebilir.

İdeal şartlar yoksa, yani dişte iyileştirilmesi gereken ciddi enfeksiyon, iltihabi bir akış varsa; seanslı tedavi gereklidir. Seans sayısı iki, üç, dört olabilir. Ara seanslarda dişin içine yerleştirilecek ilaçlar ile dişin sağlığına kavuşturulması amaçlanır. İyileştirildiğinde ise kanal dolumu yapılır ve tedavi bitmiş olur.

Diş Kanal Tedavisi Fiyatları 2019
Diş Kanal Tedavisi Fiyatları 2019

Kanal Tedavisi Ne Zaman İyileşir?

Lokal anestezi etkisi altında uygulanan kanal tedavisi, anestezinin etkisi geçtikten sonra bir miktar ağrı yapabilir ve bu normaldir. İşlemi takip eden iki gün ağrı kesici alabilirsiniz. Özellikle iltihaplı bir dişe kanal tedavisi uygulandıysa işlem sonrası ağrı çok daha sık görülür. Çoğu zaman kanal tedavisi işlemi sonrası hafif şiddette görülen bu ağrılar birkaç gün içinde kendiliğinden geçecektir. Dişin iyileşme süreci içinde bu ağrılar çok olağandır ve endişeye mahal vermemelidir.

Ağrı kesici ile geçmeyen, çok şiddetli bir ağrınız var ise en doğrusu hekiminiz ile iletişime geçmektir. Endodontik sonrası enfeksiyon yüksek olan dişlerde ağrıda arta, alevlenme görülebilir. Tekrar pansuman yapılması, temizlenmesi gerekebilir.

Kanal Tedavili Diş Ağrır mı?

Endodontik tedavi görmüş bir dişte, sıcak soğuk hassasiyeti görülmez. Isırıldığında veya kuvvet geldiğinde oluşan ağrı; özellikle kanal tedavisi bitimini takip eden iki gün boyunca normaldir.

Fakat yapılmasını takiben uzun zaman geçtikten sonra oluşan ağrınız var ise radyolojik olarak tekrar değerlendirilmesi gereklidir. Bu ağrının kaynağı, kök ucunda gelişen bir enfeksiyon olabileceği gibi travma, kırık, çatlak da olabilir. Semptoma ve testlere göre ilerlenir.

Başarı oranı çok yüksek bir tedavi seçeneği olan kanal tedavisinin, enfeksiyon büyüklüğü nedeniyle iyileştiremediği dişler olduğu gibi kök kanal morfolojisindeki yapısal problemler de kaynaklıda karşımıza çıkabilir. Gerekirse, uygun dişlerde apikal rezeksiyon gibi ek cerrahi yöntemler ile başarı oranı daha da artırılmaktadır.

Diş Beyazlatma