Ankara Diş Beyazlatma

Ankara diş beyazlatma parlak ve estetik görünüme sahip dişlere kavuşabilmek için uygulanan bir tedavidir. Sağlıklı diş ve diş etleri olan kişilerde; doğru ürünler, doğru teknik ile gönül rahatlığı ile uygulanabilir. Diş beyazlatma uygulaması, tek seansta bitebileceği gibi hastanın diş yapısı ve beklentisine göre birkaç seans da sürebilmektedir. Burada önemli olan renklenmenin miktarı ve diş renk değerinizdir. Diş beyazlatma işlemini yoğun olarak uygulayan hekiminiz, muayene sonucu bu konuda size detaylı bilgi verebilir.

Ankara diş beyazlatma genellikle, dişlerin sararmasına sebep olan pek çok maddenin bırakmış olduğu izleri ortadan kaldırmak ve engellemek; özellikle sigara, çay ve kahve kullanımıyla artan diş sarılığını minimuma indirmek için tercih edilir. Fakat uzun dönemde beyazlığın devam etmesi için renklendirici gıda tüketiminin azaltılması gerekir.

Ankara Diş Beyazlatma Nedir?

Ankara Diş Beyazlatma Nedir?

Bunun cevabı için ilk olarak dişlerde oluşan renklenmenin nedenine inmeliyiz. Genellikle renklenmeler; tükettiğimiz yiyeceklere bağlı olarak renk parçacıklarının dişlere nüfus etmesi, diş tübüllerine sıkışması sonucu oluşur. Dişler sarılaşarak orijinal rengini kaybeder. Birikim temizlenmediği takdirde üst üste eklenir ve temizlenmesi daha zor alanlar meydana gelir. Bu durum hem sosyal yaşantımızda hem profesyonel yaşamda hem de sağlık açısından sorunlar yaşamamıza sebep olur. Diş estetiği ve gülüş tasarımı tedavilerinin ciddi anlamda yaygınlaştığı bu dönemde, diş beyazlatmaya talep de gittikçe artmaktadır.

Beyaz dişlere sahip olmanın ilk koşulu, günlük ağız ve diş bakımını aksatmamaktır. Genetik veya yapısal nedenler dışarıda bırakılırsa, dişlerinizin sararmasını engelleyecek en önemli önlem budur. En az bunun kadar önemli olan bir diğer önlem ise, düzenli olarak diş hekimi kontrolüne gitmektir. 6 ayda bir kez olmak üzere yapılacak diş hekimi kontrolleri sayesinde daha sağlıklı ve güzel dişlere sahip olabilirsiniz.

6 ayda bir kez yapılacak diş temizliği ile birçok renklenmenin önüne geçilir.

Temizlik sonrası oluşan renk, dişinizin kendi rengidir fakat daha beyaz renk elde etmek isteniyorsa Diş Beyazlatma (Bleaching) tedavisinin uygulanması gerekir.

Dişler Neden Renklenir?

Dişler, gün içerisinde sürekli olarak farklı türde yiyecek ve içecekle temas halinde olur. Çoğunda renklendirici bulunan bu besinler zamanla dişlerde bazı değişimlere sebep olurlar. Diş renklenmesine sebep olan temel sebepler şunlardır;

  • Yetersiz ağız bakımı,
  • Dişlerde aşınma (Travmatik diş fırçalama ve aşındırıcı kimyasallar),
  • Renklendirici gıdalar,
  • Çay, kahve, sigara, renklendirici içeren yiyecekler
  • Kalıtımsal renklenmeler
  • Diş yüzeyinin pürüzlü olması
  • Çürükler
Dişler Neden Renklenir?
Diş Beyazlatma Dişlere Zarar Verir Mi?

Ankara Diş Beyazlatma Dişlere Zarar Verir mi?

Hastalarımız tarafından en sık duyduğunuz sorulardan birisi budur. Cevabı ise; hayır. Diş tedavi ve estetik uygulamalarında önemli olan diş sağlığını koruyarak estetik sonuç oluşturmaktır. Doğru vaka, doğru teknik, doğru cihaz ve ürünler kullanıldığında; diş beyazlatmanın diş üzerinde bir zararı yoktur. Zararlı olan diş beyazlatma uygulamaları, bilinçsiz bir şekilde yapılan ve hiçbir bilimsel dayanağı olmayan kulaktan dolma uygulamalarla yapılan beyazlatma çalışmalarıdır.

Ankara Diş Beyazlatma Kaç Seans Sürer?

Ankara diş beyazlatma kaç seans sürer sorusunun yanıtı, istenen dişin yapısına ve renklenmenin derinliğine göre değişebilir. Aynı zamanda kullanılan beyazlatma ajanları da bu süre ve seans sayısını etkiler. Genellikle bleaching işlemi öncesinde detaylı bir diş taşı temizliği yapılır. Sağlıklı olmayan diş etleri, sağlığına kavuşturulup sonrasında beyazlatma planlanmalıdır.

Devital beyazlatma genellikle iki seanstır. Ofis tipi beyazlatma ise genellikle tek seansta uygulanır ve sonuç alınır.

Diş Beyazlatma İşlemi Kaç Kez Yapılır?

Önerilen yılda bir kereden fazla yapılmamasıdır. Ağız bakımı iyi ve renklendirici gıda tüketimi az olan kişilerde uzun ömürlü olur. Bu yüzden tekrar tekrar yapılması gerekli olmayacaktır. Bölgesel renklenmeler oluşursa rutin temizlik işlemi ile bunlar ortadan kaldırılabilir.

 

Diş Beyazlatma İşlemi Ne Kadar Sürer?

Ortalama tek seans 45 dk beyazlatma yapılmaktadır. Diş hassasiyeti problemi yaşayanlarda bu iki seans 30 dk olarak planlanabilir. Seans sayısına, kullanılacak sistemin protokolüne göre planlama ve süreler değişebilir.  Devital bleaching işleminde ise istenilen beyazlığa ulaşılana kadar seanslar yapılır. Ortalama iki seansta sonuca ulaşılmış olur.

Ankara Diş Beyazlatma

Diş Beyazlatma Ağrı Yapar mı?

Beyazlatma işleminden sonra birkaç gün; ağrı değil, diş hassasiyeti oluşabilir. Şiddetli bir ağrı beklenmez. Özel hassasiyet azaltıcılardan destek alınarak bu süreç sorunsuz bir şekilde atlatılır. Diş hassasiyetinin nedeni ise işlem sırasında dentin tübüllerinin açık hale gelmesidir. Renklenmeler bu şekilde dişten uzaklaştırılır. Beyazlatma sonrası şiddetli ağrı hissetmeniz durumunda hekiminiz ile iletişime geçiniz.

Diş Beyazlatma Kimler Yaptırabilir?

Diş Beyazlatma Kimler Yaptırabilir?

Diş beyazlatma (Bleaching) tedavisinin uygulanması için öncelikle kişinin uzman hekim tarafından kontrol edilmesi gerekir. Kontrol sonrası herhangi bir risk veya sakınca görülmemesi halinde uygulanması gereken diş beyazlatma tedavisi, ağız hijyenine dikkat eden, sağlıklı dişlere ve diş etlerinde sahip kişilere uygulanır.

Her diş yapısında istenilen beyazlık elde edilemeyebilir. Örneğin; koyu ve şeffaflığı yüksek dişlerde elde edilecek beyazlık tatmin edici olmayabilir. Bazı dişlerde 6-7 ton kadar renk açılırken, şeffaflığı yüksek dişlerde 1 ton beyazlama elde edilebilir.

Diş beyazlatma uygulanabilmesi için;

  • Diş ve diş etlerinin sağlıklı olması,
  • Renklendirici gıda kullanımının az olması,
  • Kişinin 18 yaşından büyük olması,
  • Hamile olmaması veya çocuk emzirmemesi,
  • Dişlerde çatlakların bulunmaması,
  • Yaygın aşınmaların bulunmaması,
  • Kişinin rutinde diş hassasiyet yaşamıyor olması.

Evde Doğal Diş Beyazlatma Nasıl Yapılır?

Farklı metotlar kullanarak dişlerinizin görünümünü güzelleştirebilmeniz mümkündür. Muayenehane veya evde uygulayabileceğiniz pek çok çözüm mevcut. Medikal uygulamalara geçmeden önce evde diş beyazlatma çözümlerinden bahsedeceğiz. Bu uygulamaları sık uygulamanız kesinlikle önerilmemektedir, kontrolsüz şeklide ve sürekli uygulamalarda dişlerde ciddi hasarlar meydana gelecektir.

Karbonatla diş beyazlatma: Diş fırçasını ıslatıp bir miktar karbonata bandıktan sonra iki dakika fırçalayın. Bu işlemi, iki haftada bir gerçekleştirmek yeterlidir. (Karbonatı yoğun olarak kullanmak ve çok sık uygulamak dişlerde aşınmalara sebep olabilir.)

Yaklaşık bir çay kaşığı karbonata bir miktar limon damlattıktan sonra diş macunu kıvamına getirene kadar karıştırın. En fazla iki dakika olacak şekilde iki haftada bir dişlerinizi fırçalayın. Ardından ağzınızı iyice çalkalamayı unutmayın.

Bir çay kaşığı karbonat ve birkaç damla hindistan cevizi yağını karıştırarak macun kıvamına getirin. Ardından dişlerinizi iki dakika kadar fırçalayın. Bu karışıma zerdeçal eklerseniz karışımın etkisi artacaktır.

Tuz: Sofra tuzu da diş beyazlatma için kullanılan maddelerden biri. Islak diş fırçasını tuza bandıktan sonra yavaşça fırçalayın. İki haftada bir kez bir dakika süreyle uygulayabilirsiniz. Sert fırçalamalar diş ve dişetlerine zarar verebilir.

Çilek: Çileğin içerisinde bulunan malik asit, dişteki plak oluşumlarını önler. Ayrıca antibakteriyel etkisi vardır. Çileği iyice ezerek püre kıvamına getirdikten sonra diş fırçanıza sürün ve fırçalayın. Malik asit fazla kullanıldığında zararlı olabilir o yüzden, haftada en fazla 1 kez uygulayın.

Bir diğer çözüm de diş beyazlatma kalemi kullanmaktır. Her ne kadar eczanelerde satılıyor olsa da bu ürünün bir kozmetik ürünü olduğu unutulmamalı ve kullanmadan önce hekime danışılmalıdır.

Evde Diş Beyazlatma Nasıl Yapılır?

Medikal Diş Beyazlatma Tedavileri (Bleaching)

Ofis Tipi Beyazlatma (Office Bleaching): Muayenehane ortamında gerçekleştirilen ve daha çabuk etki eden bir diğer tedavi, dişlere uygulanan jelin özel ışınlar aracılığıyla aktive edilmesidir. Diş beyazlatma lazer uygulaması olarak da bilinmektedir. Yaklaşık olarak bir saat içerisinde, önemli ölçüde beyazlama sağlar.

Ev Tipi Beyazlatma (Home Bleaching): Her ne kadar evde uygulanan bir uygulama olsa da; ölçü alınır ve buna özel plaklar hazırlanır. Bu plağın içine evde, yine doktorunuzun önerdiği miktarda yerleştireceğiniz beyazlatma jeli ile beyazlatma sağlanır.

Kombine Beyazlatma: Hem ofis hem de ev tipi beyazlatmanın birlikte uygulandığı, en başarılı ve kalıcı tedavidir. Hasta tarafından da renklendirici gıdalara dikkat edildiği takdirde beyazlık uzun süre kalıcı olacaktır.

 

Devital Bleaching: Hastaların, kanal tedavisi sonrasında dişlerinde renklenme ve lekelenmeler oluşabilir. Bu durumda tek bir dişin beyazlatılması gerekebilir. Dişteki dolgu söküldükten sonra, açılan boşluğa jel sürülür ve geçici dolguyla kapatılır. Birkaç seans sonrasında istenen beyazlığa ulaşılır.

Evde Medikal Diş Beyazlatma Nasıl Yapılır?

Evde Medikal Diş Beyazlatma Nasıl Yapılır?

Evde diş beyazlatma için pek çok seçenek vardır. Bu detaylar bilgilendirme amaçlıdır fakat kullandığınız jel sağlık bakanlığı onaylı olmalıdır. Hekim kontrolünde olmadığı takdirde dişlerde birçok zarar oluşabilir. Bunlardan en yaygın olarak kullanılanları şunlardır:

  • Diş beyazlatma şeritleri ve jeller. Bir fırça ya da ince bir şerit aracılığıyla dişlere uygulanan jel, içerisinde bulunan peroksit bazlı maddeler sayesinde dişlerin daha parlak bir görünüme kavuşmasını sağlar. 10 – 14 gün arayla, günde bir veya iki kez, yaklaşık 4 ay boyunca uygulandığında etkili sonuçlar alınabilir.
  • Bir diğer seçenek, ağız koruyucu bir aparatın içerisinin peroksit bazlı beyazlatıcı jelle doldurulması ve 4 hafta boyunca günde birkaç saat dişlerin üzerine yerleştirilmesidir. Bu aparatlar eczanelerden alınabildiği gibi diş hekimi tarafından da ağza yerleştirilebilir.
  • Beyazlatıcı özelliği olan diş macunları. Diş macunları, çok az miktarda aşındırıcı özelliğe sahip kimyasallardan imal edildikleri için dişlerdeki lekeleri giderebilirler. Diğer yandan, diş macunlarının muhteviyatında dişleri ağartmaya yarayan maddeler de vardır. Hatta bazılarında peroksit maddesi de vardır, fakat diş beyazlatma jelleri kadar uzun süre dişlerde kalmazlar.

Bleaching Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

Diş beyazlatma işlemine başlanmadan önce, hekiminiz tarafından profesyonel bir bakım gerçekleştirilir. Bu bakım, diş taşlarının temizlenmesi, renklenmelerin uzaklaştırılması ve dişlerin parlatılmasını kapsayan bir süreçtir. Dolayısıyla, bleaching öncesi herhangi bir dikkat edilecek nokta bulunmamakta. Fakat tedavi sürecinde ve sonrasında dikkat edilmesi gereken noktalar mevcut.

Rutin bakıma ek olarak tüketmekten kaçınmanız ya da az tüketmeniz gereken bazı gıdalar da vardır. Bunlar:

  • Siyah çay ve kahve
  • Kırımızı ve beyaz şarap
  • Renklendirici içeriği olan tüm gıdalar
  • Enerji içecekleri
  • Renkli gazlı içecekleri
  • Asidik etkisi yüksek meyveler
  • Köri, soya sosu gibi soslar
Diş Beyazlatma Sonrası Yapılması Gerekenler

Beyazlatmanın Etkisi Ne Kadar Sürer?

Beyazlatma sonucu elde edilen beyazlığın idamesi kişiye bağlıdır. Kalıcılık yaklaşık 6 ay – 2 yıl arasında belirtilmektedir. Eğer bu süreçte ciddi bir sigara kullanımı ve çay tüketimi varsa, beyazlık hızlı bir şekilde geriye dönecektir. Özellikle tedaviden sonraki ilk 2 hafta başarı bir diyet uygulamak, renklendirici gıdaları tüketmemek gerekir. Bu da tedavinin başarısını artıracaktır.

Zoom Diş Beyazlatma Nedir?

Zoom diş beyazlatma, Philips markasına aittir.  Diş beyazlatmada kullanılan özel bir ışın ve bu ışın ile çalışan özel bir jelden oluşan sistemdir. Muayenehanemizde Zoom Diş Beyazlatma kullanılmaktadır.

Diş beyazlatma işlemi, dişlerin geçici olarak hassaslaşmasına sebep olabilir ya da hali hazırda hassas dişlere sahip olan kişiler için rahatsız edici olabilir. Ev tipi beyazlatıcıların yanlış kullanımı, diş etlerinin geçici olarak beyazlamasına sebep olabilir. Ayrıca birçok zarar da verebilir.

Olumsuz sonuçlarla karşılaşmamak adına; eğer diş beyazlatma istiyorsanız ve diş renklerinizden şikâyetçi iseniz, beyazlatma uygulamalarına başvurmadan önce diş hekiminize danışarak ayrıntılı bilgi alın.

Bleaching Öncesi Diş Hekiminize Danışmayı Unutmayın.

Zoom Diş Beyazlatma Nedir?
Diş Beyazlatma Fiyatları Ne Kadar?

Diş Beyazlatma Fiyatları Ne Kadar?

Diş beyazlatma tedavisi fiyatı için net bilgi verilebilmesi için kişinin uzman hekim tarafından muayene olması gerekir. Çünkü her dişin sahip olduğu beyazlık derecesi ve işlem sonucundan beklentisi farklıdır.

Ortalama olarak rehber fiyat tarifesi çerçevesinde diş beyazlatma fiyatları ortalama şu şekildedir;

Diş Beyazlatma TedavisiSeans SayısıSeans SüresiTedavi Ücreti
Diş Ağartma (Beyazlatma – Alt-Üst Çene)1-2 Seans1-2 Saat2.500 ₺
Diş Beyazlatma (Ofis Tipi)1-2 Seans1-2 Saat2.500 ₺
Diş Beyazlatma (Ofis ve Ev Kombine)1-2 Seans1-2 Saat2.500 ₺
Diş Beyazlatma (Devital – Tek Diş)1-2 Seans1-2 Saat2.500 ₺

Diş beyazlatma tedavilerinin herhangi bir yan etkisi yoktur. Sadece dişlerde soğuk ve sıcağa karşı olan hassasiyet artabilir. Ancak bu hassasiyet, 1-2 hafta içinde geçmektedir.

Beyazlatma kalıcı bir uygulama değildir. Ortalama 6 ay ile 2 yıl arasında kalıcılığı vardır. Bu sürenin uzunluk ve kısalığı kişinin ağız bakımı ve dişe zararlı besinleri tüketmesine bağlı olarak değişmektedir.

Lazerle diş beyazlatma uygulaması, (bleaching) diş yapısında bulunan ve renklenmeye sebebiyet veren maddelerin beyazlatma jelleri desteğiyle çözünmesi işlemidir.

Diş beyazlatma uygulamasının minimum 1 – 2 yıl gibi aralıklarla tekrarlanması uygun görülür. Daha kısa aralıklarla yapılan uygulamaların dişlere zarar verebilmektedir.

Diş taşı temizliği aynı zamanda tartar temizliği olarak da bilinir ve bakteri plağının dişler üzerinde sertleşmesiyle oluşan sarı veya kahverengimsi rengi ile diş üzerinde fark edilebilen diş taşlarının temizlenmesi işlemidir.