Diş Kaplama Fiyatları 2021

Diş Kaplama Fiyatları 2021

Diş Kaplama fiyatları 2021 yılında 2020 yılına göre bazı tedavilerde bir miktar artmış durumdadır. Diş kaplama malzemeleri genellikle yurt dışından ithal edildiği için dövizdeki artışlar direkt olarak diş kaplamalarını da etkilemektedir.

Diş Kaplama fiyatları 2021 yılı verileri Türk Diş Hekimleri Birliği (TDB) tarafından belirlenmekte olup kaplama türü, hastanın ihtiyacı, kaç adet dişin kaplama yapılmak istendiği gibi faktörlere göre değişebilmekle birlikte ortalama 2.000 TL ile 4.000 TL arasındadır. Metal destekli kaplama fiyatları daha düşük olmaktadır.

Diş Kaplama Fiyatları 2021 Ne Kadar?

Dişler zaman içerisinde çeşitli sebeplere bağlı olarak aşınmaya veya tahribata maruz kalabilir. Bu da kişiyi hem ağız sağlığı açısından hem de estetik olmayan görünüşü itibari ile ruh sağlığı açısından olumsuz yönde etkileyebilmektedir. Diş kaplama tedavileri bu aşamada, aşınmaya uğrayan dişlerin çeşitli maddeler kullanılarak üstlerinin kaplanması işlemidir. Diş kaplama işlemi şekil kaybı gibi durumların yanında çürük veya renk kaybı gibi durumlarda da dişlerin estetik olarak daha iyi görünmesi amacıyla uygulanabilmektedir.

Diş hekimleri tarafından uygulanan diş kaplama tedavileri için farklı kaplama türleri bulunmaktadır. Kişiye en uygun kaplama türünün hangisi olduğu, hangi dişlere işlem yapılması gerektiği ve kaplama fiyatları gibi konular hastanın şikayetlerine ve tedavi sonrası beklentisine göre şekillenir. Net tedavi fiyatı ancak uzman hekimin detaylı muayenesi sonrası belirlenebilmektedir fakat genel bir bilgi sahibi olunabilmesi için buradan 2021 yılı diş tedavileri ve muayene ücretleri tablosuna bakabilirsiniz.

Diş Kaplama Uygulamaları Nasıl Yapılır?

Diş kaplama tedavilerinde temel amaç, hasar görmüş veya madde kaybına uğramış dişlerin sebep olduğu görüntü bozukluklarının giderilerek dişin daha sağlıklı ve sağlam bir duruma kavuşturmaktır. Gelişen teknolojik imkânlar neticesinde günümüzde farklı özellikte birçok kaplama çeşidi bulunmaktadır. Her diş kaplama çeşidinin üretildiği madde farklı olmakla birlikte dişlerin kaplanmasında kullanılan yöntemler de değişkenlik göstermektedir.

Diş kaplama uygulamaları genel itibariyle görünüm ve sağlık açısından elverişsiz olan dişin dış yüzeyinin farklı maddelerden üretilen kaplama çeşitleriyle kaplanmasıyla yapılır. Diş kaplama tedavisi için öncelikle hastanın uzman hekim tarafından muayene edilmesi, ardından da ona en uygun kaplama tedavisinin belirlenmesi gerekir. Hastaya uygun tedavi belirlendikten sonra, ağız içinden gerekli ölçüler alınır ve bu ölçüler dijital orama aktarılır. Üç boyutlu taslak çıkartıldıktan sonra kaplamalar laboratuvara gönderilir. Laboratuvardan gelen kaplamaların diş hekimi tarafından dişe uygulanmasıyla diş kaplama işlemi tamamlanmış olur.

Diş Kaplamada Kullanılan Malzemeler

Diş kaplama tedavilerinde kullanılan malzeme ve yöntemler günümüzde oldukça konforlu ve estetik bir hale gelmiştir. Eskiden diş kaplamasında sadece metal bazlı malzemeler ve porselenler kullanılırken artık daha estetik ve konforlu kaplama çeşitleri geliştirilmiştir.

Günümüzde en çok tercih edilen diş kaplama malzemeleri;

  • Porselen
  • Zirkonyum
  • Metal destekli kaplamalar

Gibi kaplama malzemeleriyle artık daha rahat ve estetik bir kullanım sunan diş kaplamaları, sadece ön dişlere değil arka dişlere de kolayca uygulanabilen bir hale geldi.

Zirkonyum Diş Kaplama

Zirkonyum diş kaplama, zirkonyum elementinden elde edilen kaplama malzemesi kullanılarak dişlerin kaplanması işlemidir. Laboratuvar ortamında üretilen zirkonyum kaplamaların en belirgin özelliği, renginin doğal diş renginde olması, vücut dokularına yüksek uyumluluk oranı ve uzun süre kullanım imkânına sahip olmasıdır.

Hem ön dişlerde hem de arka dişlerde güvenle kullanılabilen zirkonyum kaplamalar, kırılma veya çatlamalara karşı oldukça dirençli ve estetik görünümlü olması sebebiyle gülüş tasarımı uygulamalarında en çok tercih edilen kaplama çeşitlerindendir.

Porselen Diş Kaplama

Seramik malzemenin bir türü olan porselen, uzun yıllardan beri diş tedavilerinde kullanılan yöntemlerden biridir. Doğal diş rengine oldukça yakın bir renge sahip olan porselen kaplamaların farklı çeşitleri bulunmaktadır. Dişlerdeki çapraşıklık, renk kaybı, kırık veya eksiklik gibi kişinin gülüş estetiğini bozan durumların ortadan kaldırılmasında sık tercih edilen yöntemlerden olan porselen kaplamalar dişe uygulanırken dişlerin küçük miktarlarda aşındırılması gerekebilmektedir.

Genç Yaşta Kaplama Diş

Diş kaplama yaptırmak isteyen gençlerin en çok sorduğu sorulardan biri genç yaşta diş kaplama yaptırılır mı? Sorusudur. Diş kaplama ve diş estetiği tedavileri, diş gelişimi tamamlanmış tüm bireylere uygulanabilmektedir. Özellikle ergenlik ve ilk gençlik yıllarında dişlerinde çapraşıklık veya eksiklik bulunan kişilerin psikolojik olarak kendilerini daha iyi hissetmelerini sağlayan diş kaplamaları gençlerin, daha sosyal ve girişken olmalarına yardımcı olmaktadır.