Protez Diş Fiyatları

Protez diş fiyatları da diğer pek çok diş hekimliği uygulamasında olduğu gibi, belirli bir oranda artış gösterdi. Türk Diş Hekimleri Birliği’nin açıklamış olduğu 2020 yılı tarifesinde de muayene ve tedavi ücretleri belirlendi.

Protez diş fiyatları yükseldi, çünkü protez diş imalatında kullanılan malzemelerin büyük bir kısmı yurtdışında üretiliyor. Hatta doğrudan yurtdışında üretilen ve ülkemize ithal edilen protezler de mevcut. Dolayısıyla, döviz kurundaki değişimler bu fiyatları da doğrudan etkiliyor.

Protez Diş Fiyatları 2020 Yılında Yükseldi mi?

Protez diş fiyatları dendiğinde en çok merak edilen uygulamalardan biri implantlar. Bunun sebebi, gelişen teknolojiyle birlikte eski tip protezlere talebin iyice azalmış olması. Kısmi ya da ağzın tümü kapsayan diş protezleri artık tercih edilmiyor. Onların yerine daha sağlam, daha dayanıklı ve doğal dişe daha yakın bir ısırma performansı sağlayan implantlar uygulanıyor.

Günümüz diş hekimliği uygulamalarında protez yerine uygulanan standart bir tedavi haline gelen implant, çene kemiğine yerleştirilen bir tür yapay diş köküdür. Bu yapay diş kökünün çene kemiğiyle iyice kaynaşması sağlandığında üzerine kuron uygulanır ve ideal sonuç elde edilir. Günümüzde diş doğru teknik ve hazırlık ile yapılan implantlarının başarı oranı %98 civarındadır.

Peki, implant fiyatları 2020 yılında hangi seviyede?

İmplant Fiyatları 2020 Tarifesi

İmplant fiyatlarında değişen faktörler vardır. İmplantın kaç adet olacağı, implant destekli protez mi yapılacağı ya da ek tedavilere ihtiyaç duyulup duyulmadığı gibi.

İmplant Destekli Hareketli Protezler, Hassas Tutucu Ücreti Hariç ve tek çeneye uygulanacaksa KDV hariç 2.810 TL gibi bir ücrete yapılmaktadır.

Kemik İçi İmplantlar ise tek Silindirik implant ücreti hariç olmak üzere KDV hariç 1.916 TL olarak belirlenmiştir. 2020 yılı fiyat tarifesini daha ayrıntılı incelemek isterseniz buraya tıklayabilirsiniz.

Merak edilen bir diğer mesele ise devlet hastanesi diş protez fiyatları olmaktadır.

Devlet Hastanesi İmplantı Karşılar mı?

Devlet hastanelerinin implant tedavisini karşılaması için belirli kriterler vardır. Normal şartlarda kemik içi implantlar SGK tarafından ödenmez. Fakat;

  • Maksillofasiyal travma, kist ve tümörlere bağlı olarak gelişen, maksiler ve mandibuler kemikte aşırı doku kaybının olduğu vakalarda,
  • Alt ve üst çenede tek taraflı serbest sonlu dişsizlik vakalarında,
  • Konjenital diş eksikliği vakalarında,
  • Dudak damak yarığı vb. doğumsal anomalilere bağlı, diş ve ilgili kemik doku defektlerinin olduğu vakalarda,

hastaların bilinen rutin protetik diş tedavi yöntemleri ile tedavi edilemeyeceğinin implant uygulamasının zorunlu olduğunun, üniversite diş hekimliği fakültelerinden cerrahi, protez ve periodontoloji anabilim dallarından en az birer öğretim üyesinin katılımlarıyla oluşacak sağlık kurulu ile karara bağlanması şartıyla; her bir çene için en fazla 4 adet “kemik içi implant uygulaması” işlem bedeli ile her implant için 90 (doksan) TL, harp malullerinde ise her implant için en fazla 700 (yedi yüz ) TL üzerinden faturalandırılabilir.