Diş Beyazlatma fiyatları 2020, diş beyazlatma tedavilerini araştıran hastalarımızdan sıklıkla aldığımız sorulardandır. Diğer diş tedavilerinde olduğu gibi yıllık ekonomik değişimlerden etkilenmektedir. Türk Diş Hekimleri Birliği her yıl, güncel tedaviler için rehber fiyat tarifesi yayınlamaktadır. Bu tarifede de görülebileceği gibi tüm diş tedavi fiyatlarında artış olmuştur.
Diş Beyazlatma fiyatları 2020 yılında belirli bir değişim göstermiştir. Bu fiyatlara etki eden faktörlerden biri de diş beyazlatma yöntemlerinin çeşitli olmasıdır, bu yazımızda yöntemler hakkında kısa bilgiler ve sonrasında fiyatlar için yaklaşık aralıklar belirteceğiz.
Diş Beyazlatma Fiyatları ve Yöntemleri 2020
- Ofis Tipi Diş Beyazlatma (Muayenehane de uygulanır)
- Home Tipi Diş Beyazlatma (Evde uygulanır)
- Kombine Beyazlatma (Hem ev hem muayenehane de uygulanır)
- Devital Beyazlatma (Kanal tedavili dişlerde uygulanır)
Yukarıda ismi geçen yöntemler bilimsel olarak başarısı kanıtlanmış tedavilerdir. Uygun dişlerde uygulandığında, uzun ömürlü sonuçlar alınmaktadır. Ayrıca evde diş beyazlatma için çeşitli yöntemleri de vardır. Unutmayın profesyonel bir diş hekimi kontrolünde yapılacak olan beyazlatma en verimli olandır.
Diş Beyazlatma Fiyatları Ne Kadar?
Diş Beyazlatma Kalıcı mı?
Diş beyazlatma başarılı bir yöntemdir fakat kalıcılık için kişisel diş bakımı çok önemlidir. Beyazlatma sonucu 6-7 ton açık renkli hale gelebilir. Eğer idamesini sağlayacak bakım uygulanmazsa geri dönüş kaçınılmazdır. Sigara, çay, kahve ve renklendirici gıdalar; diş renklenmesinin en sık görülen nedenleridir.
Kalıcı diş beyazlığı için renklendirici gıdalardan uzak durmak, dişleri doğru teknik ile yeterli sürede bakım yapılmalıdır. Aynı zamanda 6 ayda bir diş kontrollerinde de kalıcılığı artırmak için tavsiyeler alabilirsiniz.
Diş Beyazlatma Kimlere Uygulanabilir?
Diş beyazlatma için uygun olunup olunmadığını kesinleştirmek için muayene olmak gereklidir. Her diş yapısında beyazlık elde edilemeyebilir. Örneğin gri, transparanlığı yüksek dişlerde elde edilecek beyazlık tatmin edici olmayabilir. Bazı dişlerde 6-7 ton kadar renk açılırken, şeffaflığı yüksek dişlerde 1 ton beyazlama elde edilebilir.
Diş beyazlatma uygulanabilmesi için;
- Diş ve diş etlerinin sağlıklı olması,
- Renklendirici gıda kullanımının az olması,
- Kişinin 18 yaşından büyük olması,
- Hamile olmaması veya çocuk emzirmemesi,
- Dişlerde çatlakların bulunmaması,
- Yaygın aşınmaların bulunmaması,
- Kişinin rutinde diş hassasiyet yaşamıyor olması, başlıca sıralanabilir.
Diş beyazlatma sonrası beyazlamayacak durumlar;
- Kompozit ve seramik dolgular,
- Kaplamalar ve laminate veneer,
- Çürüğe bağlı renklenmeler,
- Diş uçlarındaki şeffaflıklar,
Hangi Beyazlatma Tipi Daha Başarılı?
Diş yapısına göre bu sorunun cevabı farklıdır. Kanal tedavisine bağlı renklenme olan dişler için örneğin tek metod devital beyazlamadır.
Diş üzerindeki renkleme, dişin gelişimsel problemleri nedeniyle oluşmuş veya sonradan gelişmiş olabilir. Sonradan gelişmiş renklenmeler, diş temizliği ve beyazlatma yöntemleri ile genellikle ortadan kaldırılmaktadır.
Gelişimsel diş renklenmeleri ise, mine yapısında bozukluğa yol açmış olabilir. Bunun detaylı bir muayene ile netleştirilmesi gerekir. Defektli bölgelerin kazınması ve ardından estetik olarak doldurulması gerekebilir.
Diş Beyazlatmanın Yan Etkileri Nelerdir?
Devital beyazlatma dışındaki yöntemlerde beklenen yan etki; kısa süreli diş hassasiyetidir. Hassasiyet miktarı değişkenlik gösterir. Bazı kişilerde hiç hissedilmezken bazı kişilerde birkaç gün görülebilir. Hassasiyet giderici macunlar, jeller çözüm sağlar. Rahatsızlık seviyesine göre diş hekiminizle iletişime geçebilir, durum hakkında bilgi verebilirsiniz. Diş etlerinde görülebilecek beyazlamalar ise yine beyazlatma ajanının diş etine teması sonucu oluşur. 24 saat içinde ortadan kalkacaktır.