Bu vaka, ön dişlerdeki diastemalar (diş arası boşluklar), renklenmeler ve diş eti seviyelerindeki estetik düzensizlikler nedeniyle kliniğimize başvuran hastamızın dijital gülüş tasarımı sürecini anlatmaktadır. Hastamız, bir meslektaşımızın referansı ile kliniğimize başvurdu ve rahatça gülümseyememesine neden olan estetik kaygılarının sosyal yaşamını da olumsuz etkilediğini ifade etti. Tedavi planı oluşturulurken yalnızca dişlerin estetiği değil, gülüşün bütünsel uyumu da değerlendirildi. Bu doğrultuda, diş eti seviyelerinin düzenlenmesini de içeren kapsamlı bir yaklaşım benimsendi. Çünkü diş eti estetiği, doğal ve dengeli bir gülüşün yanı sıra ağız ve yüz estetiğinin de ayrılmaz bir parçasıdır.
Tedavi kapsamında dijital yüz analizi, dijital ağız taraması, diş eti seviyeleme (gingivektomi), minimal preparasyonlu IPS e.max laminate veneer uygulaması ve Rubber Dam altında adeziv simantasyon protokolü uygulanmıştır.
Tedavi planının amacı; doğal diş dokusunu mümkün olduğunca koruyarak yüz ile uyumlu, doğal ışık geçirgenliğine sahip ve uzun dönem fonksiyonel başarıyı destekleyen estetik bir gülüş elde etmektir.













